Aki kezében a kalapács van

Ha aukcióról van szó, a legtöbbünknek egy régi galéria, vagy előadóterem jut eszébe, ahogy egy elegáns és nyájas hoppmester mutatja be részletesen az árverés tárgyait… Több fajta árverés létezik:
   1. angol árverés

Ez az egyik legelterjedtebb rendszer, melynek lényege abban rejlik, hogy a levezető egy kikiáltási árral nyitja meg az eseményt. Ez a rezervációs ár a lehető legalacsonyabb, amiért az eladó hajlandó megválni a termékétől. Ezután a licitálók folyamatosan tesznek ajánlatokat, melyeknek egy meghatározott licitnövekménnyel kell meghaladniuk az előző ajánlatot. A tárgy akkor kerül eladásra, mikor már egyetlen részvevő sem tesz magasabb ajánlatot.

  1.  holland árverés

Ezt a fajta árverést főként sajtok és virágok árusításakor használják, és mint a nevében is benne van legfőképpen Hollandiában. Itt olyan mintha az angol árverés fordítottjával találkoznánk, ugyanis a lehető legmagasabb árral kezdődik a kikiáltás, majd ezt fokozatosan csökkentve van lehetőség lecsapni az eladni kívánt tárgyra.

2

  1.  zárt licites

A zárt licites árverés leginkább építkezési beruházások területén elterjedt. Ekkor a résztvevők leírják ajánlatukat egy papírra, amely aztán egy borítékba kerül. Miután a borítékokat összegyűjtötték és kinyitották, a legmagasabb ajánlatot tevő nyeri el a terméket.

  1.  filatelista

A fiatelista vagy Vickrey-aukció a zárt licites árverés egy formája, amikor is a licit tárgyát a legmagasabb ajánlatot nyújtó kapja, de a második legmagasabb áron.

  1.  online ipari aukciók

A mai modern technológia és az internet lehetővé teszi, hogy akár otthon a karosszékünkből, kényelmesen vegyünk részt egy aukción. A Gusztos online ipari aukciókon egy átlátható rendszerben és könnyen nyomon követhetően vásárolhatunk ipari gépeket gyorsan és hatékonyan.

Regisztrálj honlapunkon és vegyél részt aukcióinkon, hiszen mi az online ipari aukciók megbízható formáját biztosítjuk neked.

Sign in to your account